Illumined I – nieuwe symbolische dierenkunst

Dieren symboliek ~ spirituele schilderijen Marjolein Kruijt

Na  ruim een half jaar is het eerste schilderij klaar van mijn nieuwe serie ‘vrije’ schilderijen op groot formaat. Hierin verweef ik veel van mijn interesses: natuur, dieren, kristallen, mystiek, met een spirituele inslag. Hier is alvast een detail te zien van het eerste voltooide schilderij. De boodschap en symboliek laat ik op dit moment nog voor zichzelf spreken. Het is een schilderij van en voor het hart. Binnenkort volgt er een ander detail van het schilderij.  Hierop zijn tien bijzondere vogels verbeeld. Aan het totale schilderij is 120×80 cm groot in olieverf op doek. Ik heb er een half jaar aan gewerkt. Hieronder zie je een aantal close-ups uit het grote doek.

Deze serie is niet een nieuwe ontwikkeling die uit de lucht komt vallen. Het is een samenkomst van de tot nu toe los ontdekte genres in mijn schilderwerk van de afgelopen 20 jaar: Mystieke Engelse landschappen (1999>), Keltische symboliek in mijn afstudeer lithografieën (1998>) en dierensymboliek/-schilderijen (1999>) en muziek schilderijen (1996-1997). In het archief kun je een kleine selectie terugzien. (scroll daar naar beneden)

Voor de huisdieren & wildlife kunstliefhebbers die mij volgen: die genre’s blijf je uiteraard ook van mij zien! Verrassend genoeg kreeg ik er vragen over. Portretten in opdracht zijn een grote passie van me, ook deze blijf ik aannemen. Nieuw: mocht je deze nieuwe symbolische inslag graag verwerkt zien in een dierportret voor jou in opdracht: schroom niet te vragen naar de extra mogelijkheden!

Terug naar blog…