Technieken en close-ups

Portretten huisdieren teken en schildertechnieken

Portretten kunnen besteld worden in olieverf, pastel, aquarel, potlood of houtskool. De afbeeldingen op deze site -en de close-ups hieronder- zijn als leidraad te nemen, maar het is ook mogelijk eerst schilderijen in het echt te bekijken in het atelier. Marjolein heeft al meer dan duizend portretten op haar naam staan, deze site toont slechts een kleine selectie. Wilt u hulp bij het keuze maken of persoonlijk overleg, voel je vrij om te bellen of op afspraak langs te komen in het atelier. Bekijk ook de prijslijst.

Hier zijn een aantal close-ups te zien van Marjoleins schilderijen, als hulp voor de techniekkeuze en het tonen van haar verfijnde werkwijze.

'Cyperse kat'-Tigra, portret opdracht acryl 20x15cm (verkocht)

Kleine portretten

Bekijk een selectie Miniatuur portretten in opdracht in ‘mixed media’ -gemengde technieken op papier. Waaronder acrylverf, aquarel, potlood en inkt.

Ook zo’n portretje van jouw huisdier? Bestellen  11x11cm €200 / 15×15 cm €300 /  15×20 cm €350 / 20×20 cm €370

Lees ook: werkwijze   en   volledige prijslijst

Techniek olieverf portretschilderij op PANEEL
Techniek olieverf portretschilderij op CANVAS doek
Techniek PASTEL portretschilderij op papier
Portretschilderij kat, kattenportretten en huisdieren schilderijen in opdracht ~ Marjolein Kruijt

Inlijsten

Pastel, potlood en aquarel kunt u inlijsten achter UV-werend glas -museumglas-, dat is de meest optimale combinatie van materialen.
Olieverfschilderijen hoeven niet achter glas, omdat deze worden afgewerkt met een beschermend vernis. De lijst wordt hier dus aansluitend tegenaan gezet of met kleine tussenruimte zwevend. Inlijsten kan door uzelf worden geregeld of via Marjolein bij haar lijstenmaker.

 

'Shelties', 50x60 cm, olieverf op doek (verkocht portret opdracht)

Kwaliteitsmaterialen

Marjolein werkt alleen met de beste professionele schilder- en tekenmaterialen, zodat uw portret vele generaties goed zal blijven. Voor portretten in olieverf gebruikt zij: 1)muspanelen (zeer glad) of 2)masoniet panelen die zij zelf grondeert (glad met brush) of 3) fijn portretlinnen/canvas bij grotere formaten. Deze hebben een structuur zoals te zien in bovenstaande close-ups. De andere technieken zijn op papier van zuurvrije kwaliteit, waardoor een portret nooit zal verkleuren.  Marjolein werkt met alleen de beste lichtechte pigmenten in haar assortiment, welke het meest kleurvast zijn. Van de hoogste kwaliteit, dit zijn tevens de duurste merken op de markt.