Portret van je huisdier laten maken

Marjoleins opdrachten beperken zich niet tot alleen huisdieren, tevens:

Neem gerust contact op voor nog meer mogelijkheden en toepassingen.

Hieronder lees je alleen over portretwerk.

'Podenco'-Goofy, 40x30 cm, olieverf schilderij (verkocht/opdracht)
Kunstenares Marjolein Kruijt - dieren portretten, spirituele illustraties
Portret schilderij: honden- en huisdierportretten in opdracht door Marjolein Kruijt

Proces

Hoe bestel ik een portret in opdracht?
Marjolein besteedt veel persoonlijke aandacht aan het voortraject. Ze overlegt uitvoerig samen met u welke sfeer het schilderij moet uitstralen en welk stuk van het karakter het meest naar voren moet komen van het dier. Na techniekkeuze en formaat wordt de opdracht en je wensen op papier gezet. Een aanbetaling van 50% is dan gewenst. De rest mag na voltooiing van het schilderij. Vervolgens maakt Marjolein een ontwerp, soms meerdere. Pas als het basisontwerp door u is goedgekeurd gaat zij verder.

Dierportretten met karakter
In een portret is het vangen van het karakter van het dier erg belangrijk. Het moet een moment vangen waarbij het baasje voelt dat er een connectie ontstaat in de oogopslag. Dit gaat veel verder dan foto’s. Naast artistieke keuzes is Marjoleins hoog sensitieve en intuïtieve afstemming op jouw dier bepalend voor de ‘bezieling’ die het schilderij uit gaat stralen. Tijdens het schilderen maakt ze op afstand met het dier contact. Ook gebruikt ze een karakteromschrijving, wat helpt voor een goede keuze in compositie, de lichaamshouding of pose, stand van het hoofd, richting waarin het dier kijkt, de achtergrond, kleuren en lichtval. Zo ontstaat er een ontwerp voor het slagen van diepgang in het portret. Haar doel is om het schilderij als het ware tot leven te laten komen. Veel klanten zijn in tranen als ze het portret op komen halen! Lees reviews

Meer informatie over referentiemateriaal, fotogebruik en werkwijze?
Klik op de knop voor meer informatie:

Kunstenares

Kunstenares Marjolein Kruijt - dieren portretten, spirituele illustraties

Marjolein Kruijt schildert veel huisdierportretten in opdracht. Zij is een gevestigd dieren portrettist, gediplomeerd kunstenares en auteur met meer dan 25 jaar ervaring in het werken in opdracht met klanten wereldwijd. In 2003 is zij op RTL4 te zien geweest in een dierenprogramma waar zij ‘live’ de hond portretteerde van de presentator, gevolgd door meerdere tv optredens en (inter)nationale publicaties. Sindsdien is de vraag naar haar werk groot.

Naast Marjoleins verfijnde manier van schilderen is het persoonlijke karakter van het dier dat zij weet te vangen haar sterkste intuïtieve talent. Het portret lijkt tot leven te komen en het dier stapt als het ware uit het schilderij. Dit gaat verder dan realisme of de goede beheersing van technieken… Lees Reviews

Heb je interesse in het bestellen van een portret?  bel of email gerust.

Lees hieronder meer over de werkwijze of klik: Technieken en Prijzen

 

Technieken

Een portret kan besteld worden in olieverf, pastel, aquarel, potlood of houtskool. Op de volgende pagina zijn close-ups toegevoegd per techniek om de technische verschillen en verfijnde techniek van Marjolein te laten zien. Wilt u persoonlijk advies, kunt u in haar atelier werken in het echt bekijken en overleggen alvorens er een keuze wordt gemaakt. Marjolein heeft al meer dan duizend portretten op haar naam staan, deze site toont slechts een kleine selectie.

Klik op de knop voor meer informatie:

Kattenkunst, kattenportretten, schilderijen in opdracht door Marjolein Kruijt

Prijzen

  • De kosten zijn afhankelijk van techniek, grootte en complexiteit. Of er wel of geen achtergrond toegevoegd wordt.
  • Prijzen voor dierportretten in opdracht beginnen bij:
    € 600 voor olieverf, € 450 voor pastel, aquarel, potlood en houtskool
  • Alle formaten zijn mogelijk van 13×18 cm tot 120 cm.
  • Inlijsting van het bestelde portret
  • Vanuit budget werken is ook mogelijk.

Klik op de knop voor meer informatie:

'Gapende kitten', 18x13 cm, olieverf schilderij op paneel (verkocht)