Archief


De creatieve ontwikkeling van Marjolein Kruijt is op deze pagina bondig samengevat.  Twee collecties afstudeerwerk: muziekschilderijen (1997) en lithografieën (1999) van twee kunst academies. Tevens een selectie van haar muurschilderingen in opdracht. (<2010)

Muurschilderingen

Bijna vijftien jaar lang is muurschilderen prominent onderdeel geweest van Marjoleins carrière. Ondanks de grote vraag naar haar ontwerpen werd het uitvoeren op locatie fysiek te zwaar. In 2010 is Marjolein gestopt met muurschilderen. Trompe l’oeil paneelschilderingen zijn tot op heden nog een te bestellen tussenoplossing. Sindsdien heeft zij zich toe kunnen leggen op het publiceren van haar werk in boeken  en agenda’s. Op deze site is toch een selectie muurschilderingen toegevoegd, als ode aan deze periode.

Klik op de afbeeldingen voor vergrotingen >


Muziek collectie

Tijdens Marjoleins eerste kunststudie heeft haar creativiteit veel ontwikkeling doorgemaakt. Haar afstudeercollectie bestaat uit een serie schilderijen die op muziek (1996/’97) zijn geschilderd. Technisch heeft ze haar grenzen continue opgezocht, maar bleef trouw aan haar kern inspiratie: het vangen van bezieling van dieren en natuur.

Klik op de afbeeldingen voor vergrotingen >


Lithografieën

Kleine selectie van Marjoleins afstudeercollectie van de kunstacademie: lithografieën (steendrukken) van mystieke natuur (1998/’99).
De formaten, en dus ook de gebruikte stenen, variëren van 100x70cm tot 20×30 cm. Technisch heeft ze haar grenzen continue opgezocht, maar bleef trouw aan haar kern inspiratie: het vangen van bezieling van dieren en natuur.

Klik op de afbeeldingen voor vergrotingen >