Werkwijze portretopdracht bestellen

Bestel proces

Portret van je hond laten maken - Marjolein Kruijt
Technieken Prijslijst Bekijk portret portfolio
  1. SFEER: Samen overleggen we eerst je wensen: Welke sfeer mag je huisdier uitstralen in het portret? Lief, ondeugend, wijs, sullig, intro- of extrovert, blij, levendig of rustig. Welke warme herinnering van het dier wil je vastgelegd zien. 
  2. FOTO’s: Je kunt je foto’s digitaal aanleveren via wetransfer en maak hierbij je wensen kenbaar. Wil je liever langskomen met je hond voor aanvullende foto’s is dat mogelijk (geen must). Tevens kun je originele schilderijen en technieken bekijken.
  3. TECHNIEK en formaat. stel je voorkeuren samen qua stijl, grootte en budget. Tip 1: hoofd/schouder portret wordt het meest besteld, maar uiteraard is veel meer mogelijk, zelfs ronde schilderijen. Tip 2: hou ware grootte van het hoofd van je dier aan of ga iets kleiner. 
  4. BESTELLEN: als formaat / prijs is gekozen dan wordt de opdracht op papier gezet met al jouw wensen. Een aanbetaling van 50% is dan gewenst. De rest hoeft pas na voltooiing van het schilderij.
  5. ONTWERPEN: Vervolgens maakt Marjolein een definieve mock-up. Deze volgt via email. Hierbij is het combineren van verschillende foto’s mogelijk of aanpassingen qua lichtval en achtergrond, correctie van oorstand, vacht plukken en toevoeging van de staart.
  6. GOEDKEURING: Pas als het basisontwerp door u is goedgekeurd gaat zij verder. Je heb dan al beeld hoe het portret ongeveer gaat worden.
  7. LEVERING: deze is afhankelijk van de grootte, techniek en drukte. Hierover zal Marjolein je een concrete richtlijn geven.
Hond schilderij in opdracht laten maken

Over foto’s als referentiemateriaal
Marjolein is gespecialiseerd in het aanpassen van elementen om het portret te versterken. Fotografie wordt dus wel gebruikt, maar niet blindelings!  Correctie kan op vele manieren: kleuren, oogopslag, lichtval, omgeving en het combineren van lichaamshoudingen. Ook het storende effect van een flits in ogen en vacht wordt veranderd. Het aanleveren van zo veel mogelijk foto’s is daarom gewenst. De keuze in lichaamshouding van het dier kan het karakter leidend zijn. Marjoleins intuïtieve inleving, versterkt door dierencommunicatie, voegt een stukje ‘magie’ toe, wat een geschilderd portret verheft boven fotografie.

burmees kattenportret in opdracht Marjolein Kruijt

Hoe ontstaat een portret met karakter?
In een portret is het vangen van het karakter van het dier erg belangrijk. Het moet een moment vangen waarbij jij voelt dat er een connectie ontstaat in de oogopslag. In een portret sluiten artistieke keuzes aan om de ‘bezieling’  in het portret te versterken. De compositie, de lichaamshouding of pose, stand van het hoofd, richting waarin het dier kijkt, de achtergrond, kleuren en lichtval. Dat maakt een portret, ondanks foto referenties, altijd een complex kunstwerk en avontuur voor de kunstenaar. En dat moet ook, een schilderij hoort voorbij foto’s te gaan. Naast een karakteromschrijving leeft Marjolein zich intuïtief in tijdens het schilderen om het schilderij als het ware tot leven te laten komen.

Ga terug naar algemene info Stijlen: spiritueel of realistisch Contact

Impressie video

LEes Reviews