Workshops


Workshop masterclass dieren schilderen tekenen marjolein Kruijt

DATA: op dit moment zijn er nog geen nieuwe data gepland. Meld je aan voor de mailinglist om als eerste op de hoogte te worden gesteld.

INFORMATIE OVER WORKSHOPS:
Er is veel vraag naar workshops, masterclasses en coachlessen van Marjolein. Ondanks de drukte van haar jaarlijkse projecten, probeert ze toch 1 à 2 keer per jaar een cursusdag te organiseren. Er zijn 3 verschillende niveaus te volgen. Voor elk van deze dagen geldt dat Marjolein de begeleiding zo persoonlijk mogelijk houdt. Tijdens deze zeer intensieve dagen geeft zij uiteraard een demonstratie, overstelpt ze de deelnemers met oefeningen om beter te leren kijken, een eigen handschrift te ontwikkelen, grijswaarden juist waar te leren nemen, materiaalhantering te verbeteren en het belangrijkste: persoonlijke groei. Iedereen gaat dus flink aan de slag.
Dit zijn dus géen doorsnede cursusdagen waar foto’s worden nageschilderd, maar begeleiding op academisch niveau. We werken ten eerste vanaf levende of opgezette dieren, waarbij Marjolein toelicht hoe je naast het vangen van de ruimtelijkheid, vakkennis en eigen stijl kunt toepassen. Fotogebruik is wel toegestaan, maar alle valkuilen van het gebruik ervan zullen door Marjolein duidelijk worden toegelicht.

Workshop:
Onderwerp: “Dieren”, brede uitleg van materialen/hantering/ruimtelijk inzicht/grijswaarden waarnemen/compositie/achtergronden/inspiratie/demonstratie Marjolein naar keuze/studie oefeningen/bespreking meegenomen schilderwerk. (equivalent Boek 1)
Doelgroep: Amateurs/gevorderde amateurs, in groepsverband, 6/7 prs.
Kosten: €130, incl 21% btw, uitgebreide lunch en drinken. 11.00-16.30u.

Masterclass:
Onderwerp: “Dieren”, advanced materiaaltechnieken/ontwikkeling eigen handschrift/ruimtelijk inzicht/kleurgebruik/idee ontwikkeling/blokkades opsporen/demonstratie door Marjolein naar keuze/persoonlijke oefeningen voor thuis/bespreking meegenomen schilderwerk. (equivalent Boek 2)
Doelgroep: gevorderde amateurs/beroepskunstenaars, in groepsverband, 6/7 prs.
Kosten: €150, incl 21% btw, uitgebreide lunch en drinken. 11.00-16.30u.

Coach class:
Onderwerp: staat VRIJ: voor semi/professionele schilders en tekenaars in alle stijlen en disciplines. Leer je inzicht vergroten in de toepassing van techniek en  inspiratie. Persoonlijke begeleiding bij het loslaten van evt. creatieve blokkades, thuisoefeningen met behulp van rescue- hulplijsten. Wat komt er kijken bij het uitoefenen van het kunstenaarsvak als beroep. Doelstelling en vormgeving van jouw creativiteit.
Doelgroep: gevorderde amateurs/beroepskunstenaars, in groepsverband, 6/7 prs.
Kosten: €250, incl 21% btw, uitgebreide lunch en drinken. 11.00-16.30u.

 


OP DE HOOGTE BLIJVEN?

van komende exposities, workshops, projecten en nieuwe schilderijen:

Taal

pandaBewaren

'Panda', schets in potlood, Marjolein Kruijt

Bewaren