Spiritueel schilderij – the Grand Awakening update

'The Grand Awakening'- tree of life Yggdrasil 120x80 cm, olieverf op doek

Een update van mijn grote schilderij ‘The Grand Awakening’. 120x80cm olieverf op doek. Ik ben er al een aantal jaren mee bezig. Ik schilder het intuïtief en meditatief en is daardoor een ‘vanzelf verschijnend’ proces. Vorige maand werd mijn aandacht getrokken naar de oude Yggdrasil-boomillustraties uit de Noorse mythologie, zoals mijn zoon die week op school leerde. In die beelden verblijven ‘elements’ onder de wortels van de levensboom. Niveaus van ‘leven en bewustzijn’ worden in lagen boven elkaar weergegeven, maar zijn niet met elkaar verbonden. Tenminste, met een regenboog. Het was niet bij me opgekomen dat ik eigenlijk een recentere versie van de levensboom aan het schilderen was. Wel het proces van ‘awakening’, bewustzijnsgroei van de wereld. In mijn schilderij zitten de elementalen in de boom, de elfen en dieren bewegen zich richting het licht in de boom en gouden sleutels en codes worden door wijsheid binnengebracht (witte uil). Alles komt samen. Hoe langer je kijkt, hoe meer van het ‘verhaal’ wordt verteld. Achter de boom zie je de ‘nieuwe kristalsteden’ ontstaan. Met goud licht aan de horizon als een zonsopkomst. Galaxy verbindingen boven de boom, en het ‘Divine’  licht centraal naar beneden komend, dat alles verbindt. Geniet ervan!

BEKIJK MEER van dit soort schilderijen