Favoriete teken- en schildermaterialen

Omdat er veel vraag is naar mijn teken- en schilder materialen, volgt hieronder een aantal favorieten. Dit zijn affiliate links naar Amazon. Ik krijg een kleine vergoeding voor elke verkoop als je daadwerkelijk via directe linken iets aanschaft. Erg prettig als support van m’n kunstenaarschap. Je ziet hier alleen producten die ik ook daadwerkelijk gebruik en voldoen aan professioneel gebruik.  Meer volgt!

Mijn verf- en tekenmaterialen lijst, als ook ondergronden zoals canvas en panelen zal ik hier ook toevoegen t.z.t. Zet deze pagina in je favorieten, of kom geregeld even langs!

Klik om de prijs te zien en ze aan te schaffen:

Marjolein Kruijt BOEK (engels)
BOEK drawing and painting animals with expression - door Marjolein Kruijt

Boek Dieren tekenen en schilderen (deel 1) in het engels. Circa 200 afbeeldingen en een aantal stap voor stap schilder demonstraties. Mooi om te hebben, of ter inspiratie.

pastel papier
Pastel papier Pastel mat

Speciaal pastelpapier ideaal voor gedetailleerde pastel tekeningen. Het papier is niet glad of ruw maar heeft een zachte ’touch’. Dit block bevat mijn vier favoriete kleuren. Het staat meerdere lagen pastel toe en geeft een heel realistisch eindresultaat. 
Uitverkocht? je kunt ze ook nog per kleur los als block bestellen.

tafel ezel 50×70 cm

Een tafelblad dat ik in de gewenste stand kan kantelen. 50×70 cm is een erg prettig formaat voor welke techniek dan ook. Ik gebruik hem het meest voor pastel en aquarel/acryl en miniatuur portretten.

Schilder palet
stay wet palet army painter

Geniaal palet met een natte spons onder het papier, waardoor je acrylverf dagenlang nat blijft. Er komt een stapel vervangend dekpapier bij dat ik pas vervang na een paar schilderijen. Ik vind het een geweldige uitvinding en wilde dat ik deze al jaren terug was tegen gekomen. Omdat de verf niet uitdroogt, gooi ik dus nooit meer verf weg. 

Daglicht lamp
Beste daglichtlamp atelier Luminos E35600

Absoluut de beste lamp op dit moment. Flikkert niet op film of foto. 65 cm brede lamp. arm 97 lang. Lichtwarmte instelbaar, alsook volledige vrije beweging. 65 cm brede lampkop, 120 daglichtleds, 3 standen-dimmer. Tot 112 cm uitdraaibaar, beschermde lamparm.  Wordt geleverd met tafelklem.     Kleurtemperatuur 6000 kelvin, 1566 Lumen 3800 Lux op 30cm CRI: 80. Kabel 2.4 meter. Ja, het is een dure lamp, maar deze is de beste in z’n soort. Een must voor de kunstenaar. 

Daglicht lamp DUO met voet
daglichtlamp voor het kunstenaarsatelier

Een kleinere editie van idem merk, maar nu met buigbare lamp armatuur. Handig als ik licht specifiek wil vanuit een bepaalde hoek of meer gefocust (smal of breed) op m’n werktafel in mijn atelier. Een fijne daglichtlamp.

Paint-on papier
paint on

Clairfontaine ~ Dik 250grams papier. Ik gebruik het voor acryl illustraties, inkt tekeningen met ingewassen aquarel, potloodschetsen. Fijn dat het niet opgespannen hoeft te worden én het mooi helder wit is. Bij inscannen daardoor geen zweem op de achtergrond. Geschikt voor allerlei technieken, mixed media!