Het verhaal achter….’t Distelvink schilderij


Loading

Het verhaal achter….’t Distelvink schilderij

28 juli 2016 ~ Ontmoetingen met dieren op reis inspireert mij enorm. Hiervoor ga ik graag in de vroege ochtend de natuur in om stilletjes en verdekt opgesteld voorbij wandelend wild te observeren. Inspiratie voor dierenkunst kun je op veel manieren vinden. Een daarvan is de ‘biologie’ van het dier. Als je je verdiept in de kennis over een dier, kun je gefascineerd raken door zijn manier van (over)leven, zijn verschijning in zachtheid of kleurenpracht. Documentaires kijken en een dierenencyclopedie raadplegen is ook een manier om inspiratie te vinden.

Distelvink schilderij

Dit schilderij heb ik ontworpen vanuit de ‘biologie’ van de vogel. Het dieet van een distelvink, ook wel putter genoemd, bestaat uit vruchten, zaden en kleine insecten.  Ik stel me voor dat zo’n prachtvogel over de Franse zonnebloemenvelden heen vliegt en tussen zijn voedsel landt. Deze bloemen heb ik bij de lokale bloemist gehaald en voor dit schilderij gebruikt.

‘Distelvink’, 18×24 cm, olieverf op paneel

Terug naar blog…

12 manieren om inspiratie op te doen

In mijn 2e boek ‘Inspirerend dieren tekenen en schilderen’ vertel ik uitgebreid over 12 manieren om inspiratie op te doen.Waaronder: en plein air studies, dieren stilleren, filosferende benadering, technische studie, vanuit kleuren, natuur elementen, ensceneren, de seizoenen, een persoonlijke ontmoeting en meer! Heb je het boek nog niet en wil je verder ontwikkelen in je ideevorming? Bestel hem hier.

0

Je winkelwagen