Tekentechnieken van de oude meesters


Loading

Tekentechnieken van de oude meesters

Leer tekenen als de oude meesters - Nieuw artikel door Marjolein Kruijt

Giraffe tekening door Marjolein Kruijt

In de 5e herziene druk van mijn 1e boek, is  een NIEUW kort hoofdstuk toegevoegd over de ’tekentechnieken van de oude meesters’.
Dieren tekenen in de stijl van de Oude Meesters
Als je de kunsthistorie bekijkt vind je veel tekenstudies van modellen of stofuitdrukking, welke gemaakt werden als voorstudies en schetsen voor de grote werkstukken die de schilders daarna gingen maken. Denk daarbij aan de grote schilderijen in het Louvre en het RijksMuseum, waarin vaak dramatische (soms religieuze) scenes werden afgebeeld waarin veel mensen voorkwamen. Dat vergde veel pas-, meet- en voorwerk! Da Vinci en Michelangelo hebben wellicht de meest bekende studie-tekeningen op hun naam staan.

Tekentechniek
Vaak werden deze studies getekend/geschetst is louter drie soorten krijt of potlood: zwart/bruin of sienna/ wit. Met wit werden de hooglichten getekend, wat de tekening een bijna 3 dimensionaal effect gaf: de glans op gedrapeerde stof of de wangen van een damesportret. Deze techniek is uiteraard op alle onderwerpen toepasbaar: in mijn boek behandel ik het tekenen van dieren.

Wil je deze vernieuwde uitgave?  Klik hier om deze te bestellen!

Terug naar blog…

Bewaren

0

Je winkelwagen