Potlood teken technieken


Loading

Potlood teken technieken

Potlood teken technieken. Dierenportretten & portret hond Marjolein Kruijt Deze herdershond pup ‘Bayla’ in potlood heb ik getekend in opdracht. Grootte 20x30cm. Hij staat achterin mijn 2e boek over dieren tekenen en schilderen groot afgebeeld, zodat je de details en techniek goed kunt bekijken. Voor dierenportretten in potlood gebruik ik verschillende hardheden: van 9H tot 9B. Hierdoor wordt de lijnvoering gevarieerd qua dikte en donkerte. Het vraagt wel een specifieke opbouw, met tussentijds ‘doezelen’, en openwerken. Ook de papierkeuze is belangrijk: niet te grof, maar liefst zo glad mogelijk. De ogen en vacht werk ik uit in meerdere lagen over elkaar. Bij voltooiing van de tekening eindig ik met de meest donkere accenten met 9B. [dd 2016]
ogen tekenen in potlood door marjolein kruijt

Meer weten? In mijn 2e boek ‘Inspirerend dieren tekenen en schilderen‘ [uitverkocht] staat  achterin een demonstratie van een stafford terriër (honden)portret waarin ik stap-voor-stap mijn tekentechniek laat zien mét materialenlijst. Boek bestellen? [uitverkocht] .

'Bordercollie X friesestabij', potlood tekening'Herdershond puppy', 24x30 cm, potlood tekening (verkocht/opdracht)

Jouw eigen huisdier laten portretteren?

door Marjolein Kruijt? Dat kan! Klik hier voor alle informatie en mogelijkheden.
Lees hier recensies, wat Marjoleins klanten over hun huisdierportret zeggen.

0

Je winkelwagen