Nieuwe symbolische dieren schilderijen


Loading

Nieuwe symbolische dieren schilderijen

Op het moment ben ik bezig met een nieuwe serie ‘vrije’ schilderijen op groot formaat. Hierin verweef ik veel van mijn interesses: natuur, dieren, kristallen, mystiek, met een spirituele inslag. Hier is alvast een detail te zien van het eerste voltooide schilderij. De boodschap en symboliek laat ik op dit moment nog voor zichzelf spreken. Het is een schilderij van en voor het hart. Binnenkort volgt er een ander detail van het schilderij.  Hierop zijn tien bijzondere vogels verbeeld. Aan het totale schilderij is 120×80 cm groot in olieverf op doek. Ik heb er een half jaar aan gewerkt. Hieronder zie je 2 close-ups uit het grote doek. Het 3e deel kun je hier bekijken.

Deze serie is niet een nieuwe ontwikkeling die uit de lucht komt vallen. Het is ook een samenkomst van de tot nu toe los ontdekte genres in mijn schilderwerk: Mystieke Engelse landschappen (1999>), Keltische symboliek in mijn afstudeer lithografieën (1998>) en dierensymboliek/-schilderijen (1999>) en muziek schilderijen (1996-1997). In het archief kun je een kleine selectie terugzien. (scroll daar naar beneden)

Mocht je deze nieuwe symbolische inslag graag verwerkt zien in een dierportret voor jou in opdracht: schroom niet te vragen naar de nieuwe mogelijkheden!

Terug naar blog…

Dieren symboliek ~ atelornis pittoides, Marjolein Kruijt
Dieren symboliek ~ spirituele schilderijen Marjolein Kruijt

0

Je winkelwagen