Een kijkje op: Kattenkunst in opdracht & vrij werk (te koop)


Loading

Een kijkje op: Kattenkunst in opdracht & vrij werk (te koop)

Marjolein schildert naast haar vrije wildlife schilderijen (wilde dieren) en illustraties voor boeken en magazines, ook zeer veel huisdierportretten in opdracht. Wist je dat ze ook ‘vrije’ huisdieren kunst maakt? Hieronder een collectie van diverse portretten en stijlen die  meer beeld geven van de variatie in benadering van ‘de kat in de kunst’.

INSPIRATIE

Verschillende soorten kattenkunst

Een portret in opdracht heeft een ander uitgangspunt dan een vrij werk: zo kan de een meer conceptueel zijn en gaan over compositie en lichtval. De kat speelt dan meer een rol qua vorm, en wordt onderdeel van een gehele setting. Een portret daarentegen heeft als doel een karakter te vangen: de houding en oogopslag van het dier hoort hierbij aan te sluiten. De achtergrond kleur geeft de kijker ook een zetje in de goede richting. Een rode achtergrond brengt een veel actiever karakter in het beeld dan een zachtere gemoedelijke tint.
Naast deze twee types kattenkunst, schildert Marjolein ook symbolische kattenkunst. De kat als boodschapper van een groter verhaal. Denk aan de egyptische mau poes die ’terugblikt’ op het verleden, waar zij gaandeweg gedomesticeerd werd. In Egypte jaagden mens en kat zij aan zij, wat in contrast staat met de kat-in-de-krabpaal in deze eeuw.
In Kruijts 2e boekInspirerend dieren tekenen en schilderen‘ (uitverkocht) wijdt zij zich verder uit over deze diverse vormen van inspiratie.

Interesse in verdieping in de achtergrond van Marjolein Kruijts kattenkunst of haar schilderwerk?

Kom een workshop/masterclass doen of bezoek haar pagina van beschikbare schilderijen (te koop). Er zijn diverse klanten die haar kattenkunst wereldwijd verzamelen. Via de mailinglist stuur Marjolein maandelijks haar recentste werkstukken, die niet altijd op social media worden gedeeld. Als ook acties of unieke previews ‘achter de schermen’. Kijk je mee?

Uiteraard schildert Marjolein graag katten in opdracht. Lees hier alle informatie over portretopdrachten.

KATTENKUNST PROJECTEN

In Marjoleins biografie kun je lezen aan welke projecten ze heeft gewerkt met haar dierportretten: waaronder RTL4, Musical Cats, TVWest, Internationale kunstmagazines, boeken en agenda’s.
Tevens schildert en illustreert zij spirituele dieren voor orakelkaarten (tarot).

0

Je winkelwagen